#4 Food to Be Expo – smart

Aan de hand van vijf thema’s: ConnectedHealthy, Continued, Smart en Enough werd op de ‘Food To Be‘ Expo vanuit verschillende invalshoeken de toekomst van voeding benaderd. Vandaag deel ik initiatieven die ik interessant vond vanuit het op één na laatste thema: Smart.

“Voeding is een basisbehoefte voor ieder individu dat zich op deze aarde bevindt. De manier waarop we onze voeding consumeren en produceren zal in de toekomst negatieve impact op onszelf, onze omgeving en onze maatschappij hebben.”

– smart – 

Nederland heeft een klein deel van al het agrarische land in de wereld in handen, toch is ons land ’s werelds tweede grootste agrarische exporteur. Dit komt doordat wij Nederlanders slim gebruik maken van technologische ontwikkelingen. Het efficiënt gebruiken van ons land en goed gebruik van rauwe producten is waar wij goed in zijn.

Dezer dagen zijn er moderne boeren die worden ondersteund door ‘mechanische helpende handjes’. Deze robots kunnen een groot deel van het werk van de boeren overnemen, waardoor zij meer aandacht kunnen geven aan delen van de boerderij die dat meer nodig hebben of waar zij moeilijk de tijd voor vinden.

Sietske Klooster, design ambassadeur van ‘Smart’, is zelf industrieel designer en eigenaresse van MelkSalon waarbij zij een bijdrage levert aan de transformatie en verduurzaming van de Nederlandse ‘melkcultuur’.

Sietske Klooster – Industrial Designer – Food to be expo from Food to be on Vimeo.

Avular
’s Avonds schoof bij ‘Als warme broodjes’ co-founder Ramon Haken van Avular aan tafel. Hij vertelde over de quadcopter (een drone met vier propellers) die ingezet kan worden door boeren om vanuit de lucht te bekijken of het agrarische land goed wordt benut, waar zich tussen de gewassen onkruid bevindt en zelfs de kleur van de gewassen of eventuele ziektes in kaart brengt.

avular

 

Een gedachte over “#4 Food to Be Expo – smart

Plaats een reactie